English
Deutsch
Español
Français
Nederlands
Op deze pagina's vind je informatie over de arrangementen voor koor en vocal group die Tijs Krammer heeft geschreven. Bij elk arrangement staat de titel, de oorspronkelijke muzikant, de bezetting en een korte beschrijving van het stuk. Van elk arrangement kun je een afbeelding bekijken en een aantal pagina's inzien als pdf-bestand. Van de meeste arrangementen kun je daarnaast een midi beluisteren en van sommige arrangementen kun je een opname beluisteren. Tenslotte staat bij elk arrangement de moeilijkheidsgraad voor de zangers aangeduid, op een schaal van I (eenvoudig) tot V (lastig).

Legenda
gif Hiermee kun je een afbeelding inzien van het arrangement.
pdf Hiermee kun je een aantal pagina's inzien van het arrangement als pdf.
midi Hiermee kun je een midi-bestand beluisteren van het arrangement (of om precies te zijn, een mp3 van hoe de midi klinkt) met een externe speler (bijvoorbeeld Windows Media Player of Quicktime). Op de midi's klinkt er ook vaak iets van drums of percussie. Die partijen zijn erbij gevoegd om de midi prettig te laten klinken, maar die partijen zijn meestal geen onderdeel van het arrangement.
mp3 Hiermee kun je een uitvoering beluisteren van het arrangement.
C Uitgegeven bij ChorusOnline.
E Uitgegeven bij Edition Molenaar.
F Uitgegeven bij Ferrimontana.
H Verkrijgbaar bij Humm A Cappella.
M Verkrijgbaar bij Music Shop Europe.
Z Uitgegeven bij ZoecMusic.

Bezettingen
De arrangementen die je hier vindt, kan Tijs eventueel omschrijven voor de specifieke bezetting van je groep. Sommige aanpassingen zijn eenvoudig te maken, zoals bijvoorbeeld tussen SSATB en SATTB, of tussen SATB met solo en SSATB, of tussen SSATB a cappella en SSAA met piano. Andere omzettingen kosten meer werk. Je kunt Tijs natuurlijk ook benaderen voor andere arrangeeropdrachten. Prijzen en condities in overleg.

SSAB en SSAAB
Tijs schrijft regelmatig arrangementen voor groepen die relatief veel meer vrouwen dan mannen hebben. Die stukken hebben de bezetting SSAB of SSAAB. In de meeste gevallen staat B dan niet zozeer voor een bas-partij, maar voor een bariton-partij. Die partij is dan dus geschikt voor zowel bassen als tenoren. In sommige gevallen zijn er in de balk twee noten geschreven, een octaaf van elkaar. De onderste noten zijn dan voor de bas en de bovenste noten voor de tenor.

Andere arrangeurs
Mocht je hier niet vinden wat je zoekt, probeer dan ook even de site van de arrangeurs Jetse Bremer, Hans Kaldeway, Frances Dekker, Ruben Smits, Rogier IJmker of Dorien de Landtsheer . Goede arrangeurs die bij mijn weten geen eigen website hebben, zijn Hans Cassa, David de Geus en Lex Hakker. Als je op zoek bent naar arrangementen voor popkoor, kun je terecht op ZoecMusic of ChorusOnline.

 


create counter