English
Deutsch
Español
Français
Nederlands
Op deze pagina's vind je informatie over de arrangementen voor koor en vocal group die Tijs Krammer heeft geschreven. Bij elk arrangement staat de titel, de oorspronkelijke muzikant, de bezetting en een korte beschrijving van het stuk. Van elk arrangement kun je een afbeelding bekijken en een aantal pagina's inzien als pdf-bestand. Van de meeste arrangementen kun je daarnaast een midi beluisteren en van sommige arrangementen kun je een opname beluisteren. Ten slotte staat bij elk arrangement de moeilijkheidsgraad voor de zangers aangeduid, op een schaal van I (eenvoudig) tot V (lastig).

Bezettingen

De arrangementen die je hier vindt, kan Tijs eventueel omschrijven voor de specifieke bezetting van je groep. Sommige aanpassingen zijn eenvoudig te maken, zoals bijvoorbeeld tussen SSATB en SATTB, of tussen SATB met solo en SSATB, of tussen SSATB a cappella en SSAA met piano. Andere omzettingen kosten meer werk. Je kunt Tijs natuurlijk ook benaderen voor andere arrangeeropdrachten. Prijzen en condities in overleg.

SSAB en SSAAB

Tijs schrijft regelmatig arrangementen voor groepen die veel meer vrouwen dan mannen hebben. Die stukken hebben de bezetting SSAB of SSAAB. In de meeste gevallen staat B dan niet zozeer voor een bas-partij, maar voor een (soort van) bariton-partij. Die partij is dan geschikt voor zowel bassen als tenoren. In sommige gevallen zijn er in de balk twee noten geschreven, een octaaf van elkaar. De onderste noten zijn dan voor de bas bedoeld en de bovenste noten voor de tenor.

Legenda

gif Dit is een link naar een afbeelding van het arrangement.
pdf Hier krijg je aantal pagina's te zien van het arrangement als pdf.
midi   Hiermee krijg je een midi-bestand van het arrangement te horen (of om precies te zijn, een mp3 van hoe de midi klinkt). Op de midi's klinkt er ook vaak iets van drums of percussie. Die partijen zijn erbij gevoegd om de midi prettig te laten klinken, maar die partijen zijn meestal geen onderdeel van het arrangement.
mp3 Deze link laat je een uitvoering beluisteren van het arrangement.
C Uitgegeven bij ChorusOnline.
E Uitgegeven bij Edition Molenaar.
F Uitgegeven bij Ferrimontana.
H Uitgegeven bij Humm A Cappella.
M Uitgegeven bij Music Shop Europe.
Z Uitgegeven bij ZoecMusic.

 

Andere arrangeurs

Mocht je hier niet vinden wat je zoekt, probeer dan ook even de site van de arrangeurs Jetse Bremer, Hans Kaldeway, Rogier IJmker, Ruben Smits, Frances Dekker of Dorien de Landtsheer. Goede arrangeurs die bij mijn weten geen eigen website hebben, zijn Hans Cassa, David de Geus en Lex Hakker. Als je op zoek bent naar arrangementen voor popkoor, kun je terecht op ZoecMusic of ChorusOnline. Op de website van Balk staat ook een overzichtspagina met Nederlandse arrangeurs.

 

 

create counter